søndag den 9. november 2008

Iagttagelser - mobiltelefoner

Jeg nævner ingen navne........
Jeg har observeret A og hendes mobilvaner. Man må sige at af en voksen dame har hun tilegnet sig mobiltelefonen 100%. Hun kan ikke leve uden. Har den på sig hele tiden og afslutter gerne en samtale over fastnet fordi der lige er en der ringer på mobilen. Dog skal lige siges at hun jo så ringer op igen, når hendes nysgerrighed er stillet. A kigger på displayet og er det en hun kender tager hun den og siger hej ...... Hvis ikke hun kender nr. bliver det en lille smule mere formelt og hun præsenterer sig pænt med hej det er A. Ud over samtale og sms bruger hun også lommeregner, kalender og spil på mobilen.

B har lige fået mobil og er stadig en lille smule usikker, men han har da fundet ud af at ringe. Mobilen bliver anvendt som den "gode gamle" fastnet og han er meget opmærksom på, hvor fokus ligger - dvs. den person der er i den anden ende. Han afslutter pænt og høfligt. Hans sms'er er til gengæld et større puslespil. Her bliver ordene stavet som de lyder og det gælder om at skrive så korte beskeder som muligt. Her bliver der også brugt "krudt" på at sende musik til kammerater over bluetooth og han er ikke så kræsen med hvem han udlevere sit nr. til og hvem han har i sin telefonbog. Han kan stadig glemme han har en mobiltelefon så den er endnu ikke blevet et redskab han ikke kan undvære.

C kan ikke leve uden mobilen. Hun bruger den som kalender og går aldrig nogen steder uden den. Den er lidt hendes bindeled til venner, familie og bekendte. Hun sender mange sms'er og er en "ørn" til at skrive lange beskeder på kort tid. Faktisk kan hun skrive med både højre og venstre og kan derfor samtidig med at hun sms'er foretage sig mange andre ting. Når hun tager telefonen siger hun Hej det er C uanset om det er personer hun kender eller om telefonnummeret umiddelbart ikke siger hende noget.

Ingen kommentarer: